Premi emprenedoria – Idea de Negoci amb Suro

L’Institut Català del Suro (ICSuro) va lliurar divendres passat a Girona el Premi d’Emprenedoria-Idea de Negoci amb suro a Jorge Fernández per un projecte de Soluciones KliuCork per a un revestiment de suro 100% ecològic, procedent de sureres mediterrànies amb resines naturals i pigments orgànics. Aquest producte per a la construcció està pensat per a la protecció d’humitats, solució al salnitre, per a l’encapsulament de fibrociment i per a la millora acústica, entre altres coses. El premi va consistir en l’entrega de 2000€ en concepte de subvenció per a l’impuls de l’activitat realitzada per l’emprenedor, 10 hores de mentoring a càrrec de la Càtedra FPdGi de Joves Emprenedors de la UdG i 20 hores d’assistència tècnica per part del laboratori ICSuro (el Cork Center) per fer l’acompanyament tècnic necessari del nou projecte i recolzament en la difusió i comunicació de l’idea de negoci.

L’ICSuro va rebre 17 projectes aspirants al premi, entre propostes d’estris de cuina, objectes de disseny, joguines, articles esportius i solucions per a la construcció. Entre el jurat i les institucions que donen suport al premi, les personalitats que van presentar el premi van ser Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro; Eudald Casadesús, delegat del govern a Girona; Ferran Rodero, delegat d’ACC1Ó; Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària; Joan Puig, president de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya; Laura Vall-llosera, directora de la càtedra FPdGi Joves Emprenedors de la UdG; Enric Vigas, president de la Confederació Europea del Suro, i Montserrat Barniol, directora general de Forests del Departament d’Agricultura.

El premi es va instaurar per donar més visibilitat al sector i donar sortida a les propostes que sovint arriben a l’ICSuro amb l’afany de trobar nous usos per al suro. Actualment, el 98% dels ingressos del sector provenen del tap tradicional, segons va assenyalar Joan Puig, president de l’associació d’empresaris Aecork.

Share this Post!

About the Author : Càtedra Emprenedors Udg


Send a Comment

Your email address will not be published.