Les intencions emprenedores dels estudiants de la UdG

El GUESSS (Global University Entrepreneurial Students Spirit Survey) és un projecte de l’Observatori de l’Emprenedoria d’Espanya, una associació sense ànim de lucre que compta amb la col·laboració d’una gran xarxa d’investigadors i responsables de les unitats d’emprenedoria de les universitats espanyoles. En el cas de la UdG, aquest contacte es realitza a través de la Càtedra de Joves Emprenedors.

El projecte GUESSS té per objectiu mesurar, comparar i emetre recomanacions sobre les intencions, comportaments i activitats emprenedores de les universitats i dels i les estudiants universitaries. La informació bàsica s’obté a través d’una enquesta online gestionada de manera centralitzada i amb seguiment local que permet fer comparacions detallades entre països i una anàlisi minuciosa dins de cada país i universitat.

En aquesta edició del 2020 hi han participat 912 estudiants de la UdG dels quals un 35,3% són emprenedors intencionals (a curt o llarg termini), un 16,6% estan en procés de creació de la seva empresa i un 5,1% ja són propietaris d’un negoci operatiu. D’aquests emprenedors actius, un 53,5% tenen empreses de mida petita (amb un o cap treballador) i els seus propietaris valoren amb un 3,7 sobre 7 el nivell de satisfacció del negoci que han creat.

Pel que fa a la formació en emprenedoria, un 22,5% dels estudiants han assistit a algun curs voluntari d’emprenedoria; aquest percentatge s’incrementa quan parlem d’emprenedors naixents (33,8%) i dels actius (36,2%). En relació al suport de la universitat en tot el projecte emprenedor, els estudiants de la UdG ho valoren amb un 3,7 sobre 7, una punutació lleugerament inferior a la del conjunt d’Espanya o del conjunt de països del GUESSS.

Finalment, pel que fa a les intencions emprenedores, aquestes són més habituals en estudiants de les àrees de Ciencies Socials i Jurídiques i Empresa i s’observa una escletxa important de gènere tant en les intencions emprendores com en l’emprenedoria activa.

Es pot consultar l’informe complert aquí.

 

 

 

Share this Post!

About the Author : Càtedra Emprenedors Udg


Send a Comment

Your email address will not be published.