Girona Weekend

La nova edició del Girona Weekend tindrà lloc els dies 31 de març i 1-2 d'abril 2017 a la Facultat de ciències econòmiques i empresarials de la Udg.

Imprimir

Girona Weekend {temps per emprendre} és una trobada d’un cap de setmana on intervenen persones de diferents perfils i activitats professionals, entusiastes de l’emprenedoria (programació, disseny, àrees socials, cultural, màrqueting, desenvolupament de productes, etc.). L’objectiu és impulsar iniciatives emprenedores de base social, tecnològiques, medi ambientals, etc., que es puguin desenvolupar com a negoci després de la trobada. El programa es porta  a terme inspirat en la metodologia “learning by doing”, desenvolupada per Startup Weekend, una iniciativa impulsada per la Kauffman Foundation, en la que des del 2007 han participat més de 100.000 emprenedors de 108 països.

Què ofereix?

Girona Weekend {temps per emprendre} és un esdeveniment on persones emprenedores amb diferents perfils professionals col·laboren i cocreen voluntàriament, durant un cap de setmana de treball intens, per desenvolupar al màxim el model de negoci de la pròpia idea empresarial o la d’una altra persona participant. Després de Girona Weekend {temps per emprendre} cada participant coneixerà:
** Eines per engegar una start-up
** El treball en equip multidisciplinari, de manera col·laborativa i autogestionada
** La mentoria empresarial basada en la retroalimentació professional de les idees i els projectes
** El treball en xarxa de la comunitat emprenedora de la ciutat

A qui es dirigeix?

Girona Weekend {temps per emprendre} es dirigeix a persones emprenedores de les comarques gironines amb una idea empresarial en fase incipient (universitaris, persones emprenedores, etc.).

On es fa?

Girona Weekend {temps per emprendre} es desenvoluparà a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, carrer de la Universitat de Girona 10, Campus Montilivi. www.udg.edu/fcee

Quin cost té

El Girona Weekend té un cost de 15€ per estudiants de la UdG i un cost de 25€ pel que no ho són. Aquesta quota d’inscripció inclou els materials de la jornada i els àpats que figuren en el programa.

Programa

Vídeo

Ponents

Ricard Sanz i Thaïs Zorrilla

Ricard Sanz (Co-fundador i CEO www.vivelus.com) i Thaïs Zorrilla (Co-fundadora i CMO www.vivelus.com)

Lluis Matamala

Formador de Gestión del Cambio Empresarial

Mentors

Rafael Aguilera – Gerent de ICON

Josep Lara – Gerent de l’AENTEG

Xavier Borrell – Director Financer, Inoxpa

Sergi Carmona- NEODI design

Rudi de Castro – Màster en Enginyeria Industrial Udg

Josep Maria Perramon – Responsable administració FPdGI

Bea Pueo – Responsable RRHH Fundació Ramon Noguera

Pilar Marquès- Coordinadora del Màster en Emprenedora i Desenvolupament empresarial

David Martí – Dep. d’organització empresarial i desenvolupament del producte Udg

Ferran Rodero- Delegat d’acció a Girona

Silvia Castelló – Creadora d’espai de Qstura, professora de costura i patronatge

Carles Cebrià – CEO d’EventGo

Jordi Rosa – Assessor en gestió Pymes

Josep Maria Espinet – Gerent de Banca Particulars Caixa Banc i professor de l’àrea de comercialització i investigació de mercats de la Udg

Jurat

Gemma Coll

Membre del consell executiu de la Cambra de Comerç de Girona i Manager de CINC (Centre Internacional de Negocis de Catalunya)

Núria Carreras 
Presidenta de l’Asociació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG)

Rafael Garcia

Membre del Consell assessor de la Càtedra de Joves Emprenedors i Ex delegat general de La Caixa a Girona

Xavier Xirgo

Dinamitzador de projectes de la línia d’Aigua del Campus EMTA de la UdG Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Premis

Primer premi:

  •  25 hores de mentoria amb expert relacionat amb el projecte guanyador
  • Espai de treball (9 mesos)
  • Presentació del projecte al Saló de l’Emprenedoria de la Fira de Girona
  • Xec regal valorat en 50€ per gaudir d’una experiència de Vivelus.com

Segon premi:

  •  10 hores de mentoria amb expert relacionat amb el projecte guanyador
  • Espai de treball (9 mesos)
  • Presentació del projecte al Saló de l’Emprenedoria de la Fira de Girona

Tercer premi:

  •  5 hores de mentoria amb expert relacionat amb el projecte guanyador
  • Espai de treball (9 mesos)
  • Presentació del projecte al Saló de l’Emprenedoria de la Fira de Girona

Joan Alemany Worlding Team

"Lo principal que ens emportem és l'experiència en equip, ens ha unit infinitament, ens ha fet veure que aquest projecte no és només paper i estem preparats per tirar-lo endavant, ara més que mai"

Preguntes frequents

Com és el cap de setmana?

El cap de setmana és divertit, mentalment estimulant i sempre profitós. Comença el divendres a les 15h30 i acaba el diumenge a les 14h’. El que passa durant aquests dies depèn de la comunitat que s’hi reuneix. Girona Weekend {temps per emprendre} hi posa l’espai, la metodologia de treball i el menjar; tu hi poses les idees i les ganes de crear projectes o serveis nous i compartir el teu temps amb els altres..

Com és el programa?

Girona Weekend {temps per emprendre} s’organitza al voltant d’un programa, però no segueix una agenda tancada. Hi ha moments del cap de setmana en què ens reunim tots els assistents per compartir les nostres experiències, però durant la resta del temps l’espai està obert per reunir-se i treballar conjuntament. Tu crees el teu programa basant-te en la gent, les idees, els projectes i l’atmosfera.

I l'objectiu és llançar una Start-up en un cap de setmana?

En termes generals, sí. Aquest és l’objectiu principal, però això depèn totalment dels equips que es formin al principi de l’esdeveniment. La inquietud de llançar un projecte fa que el cap de setmana sigui enriquidor.

Hi haurà diversos projectes empresarials?

Sí. Depenent del nombre de persones participants, el nombre de projectes pot variar. Normalment es formen i treballen entre cinc i vuit projectes durant tot el cap de setmana.

Com es gestionen els assumptes legals, de propietat, de col·laboració, etc.?

Les mateixes persones que estan treballant en el projecte empresarial determinaran aquests aspectes durant el cap de setmana. Girona Weekend {temps per emprendre} no es queda cap dret de propietat ni autoria de cap projecte i/o empresa que es creï durant el cap de setmana, ni tampoc emet cap tipus d’acció o participació.

Tots els assistents hi participen activament?

Això estarà determinat per les mateixes persones participants. És el teu cap de setmana, és millor que no vagis a Girona Weekend {temps per emprendre} només per observar. Participa-hi!

Què passa quan acaba el cap de setmana?

Esperem, sobretot, que es formi un vincle ben fort com a comunitat. Però això depèn de cada grup. La finalitat de la trobada és que els grups de treball perdurin més enllà del cap de setmana i que continuïn treballant per construir els seus projectes empresarials. Alguns projectes s’acaben convertint en organitzacions reals. En última instància, però, qui determina la configuració de l’equip que seguirà desenvolupant la idea treballada durant el cap de setmana és el titular de la idea inicial.

I ningú té por que algú li robi una idea?

A causa de la naturalesa de l’esdeveniment, serà difícil mantenir en secret els detalls del projecte. Et suggerim que, si tens una idea que no vols compartir, no la presentis. L’objectiu d’aquest esdeveniment és construir en equip, així que considera que treballaràs en projectes d’altres persones als quals afegiràs valor o bé treballaràs amb gent interessant que aportarà valor a la teva idea i al teu projecte.

L'allotjament està inclòs en la planificació del cap de setmana?

No. A la nit es necessiten unes hores de descans per tornar a rendir al màxim el dia següent. De tota manera, cada equip determinarà si vol continuar treballant més enllà de les hores presencials a Girona Weekend {temps per emprendre}. L’horari de la trobada és el següent: divendres de 15h30’ a 20h30’, dissabte de 9h a 20h i diumenge de 9h a 14h.

Qui organitza el Girona Weekend {temps per emprendre}?

El Girona Weekend {temps per emprendre} és una iniciativa impulsada per la Càtedra de Joves Emprenedors de la Universitat de Girona, amb el suport de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona i la col·laboració de l’empresa Calidoscoop.

El Girona Weekend {temps per emprendre} és una empresa?

No. És una trobada per impulsar iniciatives emprenedores, de base social, tecnològica, mediambiental, cultural, etc. que es puguin desenvolupar com a negoci després de la trobada.

Podem participar si som un equip ja configurat?

Podeu participar, però tingueu en compte que pot passar que la vostra idea no sigui de les més votades i, per tant, no sigui una idea a treballar durant el cap de setmana. En aquest cas, us podreu sumar a treballar una altra idea.
En el cas que la vostra idea sigui una de les meves votades, us animem a que no tanqueu l’equip de treball a la participació de les persones que ja us coneixeu. Uns dels objectius del Girona Weekend {temps per emprendre} és ajudar a evolucionar les idees perquè esdevinguin projectes empresarial i fer-ho construint, evolucionant i enriquint la idea amb les aportacions de diferents persones. No perdeu l’oportunitat de sumar noves mirades, us ajudarà a millorar el vostre projecte!

Organitzadors i patrocinadors

Organitzadors:

cropped-LOGOCATEDRATRANS-copia2.png

Col·laboradors: